Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Xtreme OS - Opinie
|
| Autor |
Wiadomość |
matmaria
Linuksiarz Pospolity
Ilość postów: 1
Reputacja: 0
|
RE: Xtreme OS - Opinie
Ja osobiście używałam poprzednich wersji Xtreme-OS. Płaciłam za nie i wyszło mnie to o wiele mniej niż zapłata za jednego Windowsa. Obecnie cena Windows 7 to 449 zł (sprawdzone w komputroniku) a za system Xtreme-OS4 płaci się 99 zł. Czy wystarczy porównania? Jeśli nie chcesz płacić za Linuksa to możesz sobie ściągnąć ze strony danej dystrybucji dany system, ale to pewnie wiesz. Ja osobiście zainstalowałam sobie Mandrivę Free 2010, bo nie płaciłam za nią (ze strony Mandrivy ściągnęłam sobie iso i wypaliłam płytkę). Proste i darmowe nie licząc 50 gr za płytkę.
Już kilka lat używam Linuksa i jestem z tego zadowolona. Co jakiś czas (raz do roku lub rzadziej) kupuję dystrybucję Xtreme-OS, bo jest najbardziej stabilna. Warto za nią zapłacić 99 zł. Nie trzeba męczyć się z instalacją dodatkowych pakietów do oglądania filmów czy słuchania muzyki. Do tego pakiety kodeków są już w dystrybucji z tego co pamiętam. Po zainstalowaniu Xtreme-OS 3.1 miałam wrażenie, że to Windows. Wszystko instalowało się automatycznie. Według mnie OS jest dobrą dystrybucją.
|
|
| 05-16-2010 20:36 PM |
|